Be Healthy, Eat Well, Live Well.
Tidak ada istilah terlambat
untuk menjadi sihat.
2017
Daftarlah Ahli Shaklee Sekarang.
Penjimatan 15%-25% untuk sebarang pembelian Produk Shaklee
Coaching dan mentoring sebagai pengedar dan pelbagai insentif menarik.
2017

10 Tips Mudah Untuk Kurangkan Rasa Sakit Semasa Bersalin

Mahira Resources









Pastinya anda sekarang ini sedang menghitung hari menunggu kelahiran cahaya mata yang bakal menyinari kehidupan anda. Namun saat-saat mendebarkan anda juga semakin hampir.

Supplemen Terbaik Untuk Tambah Susu Badan & Kecantikan

Farahana Aersid







Adakah anda sedang menghadapi masalah susu badan yang semakin BERKURANGAN?
Bimbang susu badan TIDAK mencukupi untuk Si Manja?
Inginkan susu badan yang lebih BERKUALITI untuk keperluan bayi anda?

Kita pasti tak mahu anak kita disusukan dengan susu formula kerana kita yakin susu ibu adalah yang terbaik buat si manja.


Kalau anak dah besar tu ok lagi sebab boleh minum susu formula. Tapi kalau anak kecil lagi umur bawah 2 tahun terutama di usia 6 bulan pertama si manja mesti nak kena breast feed. Walaupun boleh juga nak bagi susu formula tapi rasanya semua ibu bersetuju susu yang terbaik adalah susu ibu.

Trend sekarang ini ramai ibu-ibu yang berkerjaya. Tak cukup masa nak jaga anak-anak apatah lagi nak breast feed. Jadi, solutionnya adalah hantar anak ke nursery. Tapi macam mana pulak nak bagi susu nanti? Cukup ke stok susu yang kita nak bagi seharian untuk si comel kita minum kat nursery nanti?

Secara asasnya formula bagi membanyakkan susu adalah dengan permintaan (demand) yang banyak. Ini bermakna semakin banyak bayi anda menyusu, semakin banyak susu badan akan terhasil. Namun di atas sebab-sebab faktor tertentu, penghasilan susu ibu masih boleh berkurang.

Perkara inilah yang selalu merunsingkan para ibu-ibu yang berkerjaya. Hinggakan ibu-ibu dihantui perasaan tak sedap hati nak tinggal si comel kat nursery sebab takut tak dapat susu yang cukup.

~Tapi Sekarang Anda Tak Perlu Risau Lagi !~

Kini terdapat satu minuman supplemen yang telah pun terbukti banyak membantu kaum ibu dalam meneruskan penyusuan bayi mereka dengan jayanya. Masalah seperti yang anda hadapi menunjukkan bahawa ibu menyusu masih memerlukan supplemen bagi menjayakan penyusuan.

Mengapa Ibu Menyusu Perlu Ambil Supplemen?

1- Menjadikan susu badan berkualiti agar bayi mendapat nutrisi sepenuhnya
2- Memberikan tenaga kepada ibu agar dapat menghasilkan susu badan (keletihan boleh jejaskan penghasilan susu badan)
3- Menjaga kesihatan ibu (ibu sakit boleh mengurangkan susu badan)
4- Memberikan perasaan gembira kepada ibu supaya mudah menghasil susu badan (Stress boleh menjejaskan penghasilan susu badan)

Jadi, apakah supplemen terbaik untuk ibu menyusu?
Pernah dengar tentang produk ESP (Energizing Soy Protein)?
ESP merupakan Milk Booster terbaik untuk ibu menyusu.

ESP merupakan Susu Protein Isolat yang telah dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee pada tahun 1961. Ini bermakna produk ini telah terbukti berkesan lebih daripada 50 tahun !
Apakah Kebaikan dan Kepentingan ESP Shaklee Untuk Ibu-ibu Yang Menyusukan Anak ?

1- Dapat menggalakkan dan mengekalkan penghasilan susu.
2- Pengambilan yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat.
3- Dapat memberi tenaga berpanjangan kepada ibu-ibu yang menyusu kerana kaya dengan sumber protein soya.
4- Memberikan rasa kenyang yang lebih lama kepada ibu menyusu yang kebiasaannya akan cepat rasa lapar. Boleh membantu untuk turunkan berat badan.
5- Menambahkan lebih khasiat pada susu ibu yang dihasilkan. Penghasilan susu yang berkualiti memboleh bayi mendapat khasiat nutrisi sepenuhnya.

Apakah Keistimewaan ESP Shaklee ?

1- Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
2- Setiap hidangan membekalkan 14 gm protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.
3- Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
4- Membekalkan 9 Asid Amino.
5- Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat. ESP (Energizing Soy Protein) adalah makanan nutrisi.
6- Dijamin HALAL
7- Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi & selamat.
Siapa Yang Memerlukan Pengambilan ESP Shaklee ?

1- Ibu mengandungmakanan nutrisi yang terbaik, membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2- Ibu yang menyusu: menggalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan susu ESP yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat
3- Penghidap kencing manis
4- Wanita yang ingin menguruskan badan secara sihat dan semulajadi
5- Wanita yang ingin mencantikkan kulit dengan lebih berkesan dan semulajadi

Sepanjang usia ESP Shaklee yang menjangkau lebih 50 tahun ini telah terbukti ia memberi pelbagai manfaat kepada pengguna. Ternyata ESP Shaklee telah membantu beribu-ribu pengguna di seluruh dunia.

Antara manfaat utama ESP Shaklee ini adalah untuk menggalakkan penghasilan susu badan, untuk mengurangkan berat badan dan untuk menjaga keremajaan kulit terutamanya bagi kaum wanita.



MANFAAT 1: ESP Shaklee Tambah Penghasilan Susu Badan

Ramai para ibu yang telah menggunakan ESP ini bersetuju penghasilan susu badan bertambah banyak dan pekat membuatkan bayi cepat kenyang, malahan ada yang sampai terlebih 'meriah' !


Percayakah anda jika saya katakan yang ESP Shaklee ini telah menyebabkan ramai pengguna 'ketagih' untuk mengambilnya secara konsisten?

Ini kerana mereka sungguh berpuas hati dengan hasil yang mereka dapat setelah menggunakan ESP ini. Anda boleh lihat sendiri apa kata mereka:

Testimoni: Susu Tambah Pekat
Testimoni: Susu Banyak & Tambah Tenaga
Testimoni: Susu Tambah Pekat & Banyak
Testimoni: Susu Meriah & Bertenaga
Testimoni: Bayi Puas Minum Susu
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk ESP kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

MANFAAT 2: ESP Shaklee Untuk Kuruskan Badan

Selain manfaat ESP dalam membantu penghasilan susu ibu, ramai juga pengguna khususnya di kalangan ibu yang telah menggunakan ESP ini dapat menurunkan berat badan tanpa perlu diet yang ketat !

Kebanyakkan ibu selepas melahirkan anak akan naik berat badan tanpa mereka sedari. Jadi dengan pengambilan ESP ini dapat membantu menurunkan berat badan mereka tanpa perlu berdiet.

Kelebihan ESP ini apabila diminum akan rasa kenyang yang lebih lama. So, secara otomatik perut kita tak meragam untuk cari makanan lain. ESP adalah susu rendah lemak, bebas kolesterol, dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Siapa yang tak rasa seronok kalau dapat kurus tanpa diet yang ketat kan?
Bayangkanlah daripada 92kg turun jadi 72kg !

Lihat apa kata pengguna ESP yang amat berpuas hati dengan hasil yang mereka dapat:
Testimoni: Turunkan Berat Badan
Testimoni: Kurus Dan Sihat
Testimoni: Kuruskan Badan Dan Bertenaga
Testimoni: Turunkan Berat Badan
Testimoni: Turun Berat Badan
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk ESP kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

MANFAAT 3: ESP Shaklee Untuk Cantikkan Kulit

Sebut pasal kulit cantik ni rata-rata semua wanita mendambakan kulit yang cantik, gebu, flawless dan licin tanpa jerawat

Ada ke wanita kat luar sana yang tak nak kulit cantik?

Kalau nak kulit cantik secara sihat dan semulajadi kena amalkan produk ESP ni secara konsisten. ESP telah dibuktikan dapat membantu para wanita untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, putih dan gebu secara sihat tanpa bahan-bahan asing.

Telah terbukti ramai para wanita yang telah menggunakan ESP ni mendapat hasil yang sangat luar biasa.

Bayangkanlah ada pengguna yang berusia 54 tahun tapi kulit still macam anak dara.
Anda tak percaya?

Boleh tengok testimoni pengguna ESP ni. Lihat apa yang telah produk ESP ni lakukan terhadap kulit mereka:
Testimoni: Kulit Cantik & Awet Muda
Testimoni: Kulit Cantik & Gebu
Testimoni: Kulit Tambah Cerah
Testimoni: Kulit Cantik
Testimoni: Kulit Sihat Tanpa Jerawat
Testimoni: Kulit Lembut & Gebu
Testimoni: Kulit Licin & Gebu
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk ESP kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.


Sekarang anda sudah yakin dengan manfaat dan keistimewaan produk ESP Shaklee ini?

Telah terbukti sangat bermanfaat khususnya untuk anda yang sangat mementingkan kebahagiaan bayi anda. Selain itu, dengan pengambilan produk ESP secara konsisten, anda dapat menjaga kesihatan badan anda dengan optimum.
"...ESP Shaklee bukan sekadar susu protein biasa tapi supplemen TERBAIK untuk kesihatan yang OPTIMUM. Ibarat serampang dua mata; Anda dapat MENYUSUKAN si comel anda dengan sempurna pada masa sama menjaga KECANTIKAN diri anda..."

Dengan hanya satu produk yang begitu mudah cara pengambilannya dan harganya yang begitu menjimatkan jika dibandingkan dengan manfaat-manfaatnya, maka tak rugi untuk anda mencuba produk ESP Shaklee ini.

"Tak cuba tak tahu, kena cuba dulu baru tahu"

Nak saya bantu anda ?
KLIK UNTUK TERUS W/APP
Nurul Farahana Aersid
♥ SMS | Call | Whatsapp : 010-433 3453
♥ Shaklee ID : 1190959
♥ FB PAGE : Ez-Vitamin
♥ Email : farahaersid@gmail.com
♥ Website : www.ez-vitamin.com
..................................
C.O.D
Batu Caves > Gombak Selayang Rawang Kepong Ampang KL
.................................









............................
Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini. Disarankan untuk dapatkan khidmat nasihat doktor terlebih dahulu.

5 Cara Menentukan Waktu Subur (PERCUMA E-BOOK)

Mahira Resources
Pernah rasa ditanya soalan bertubi-tubi tanya pasal anak?

Makcik: “Dah ada anak?..Rasa macam dah bertahun kawin kan?..”

Kawan-kawan: “Ko dah lama kawin kan?belum dapat anak lagi ke?..”

Suami: “Ni salah awak la ni..keturunan awak ramai yang tak dapat anak..”

Isteri: “Ni semua awak punya pasal..saya dah suruh awak check dengan pakar tapi awak tak nak..”

[Dalam Hati]

Arghhhh..tensioooon !
Rasa macam segunung batu hempap kat atas kepala. Korang boleh la tanya soalan-soalan macam tu sebab korang tak rasa. Cuba korang kat tempat aku ni apa rasa ?!
Ingat aku suka ke masalah ni jadi ?!.
Aku pun nak anak macam orang-orang lain tu !



Mesti anda pernah rasa soalan bertubi-tubi mcm tu kan?

Biasa la tu manusia memang banyak ragam. Cuba jadi kat diorang apa rasa.
At least bagi la nasihat ke tips ke. Boleh la jugak diamalkan.

Saya dan suami pun pernah hadapi situasi yang sama. Tapi pekakkan telinga je lama-lama senyap la tu.

Bukan kita tak berusaha. Cuma belum dapat hasilnya.

Anak tu kan rezeki dari Allah. DIA akan bagi ‘at the exact time’.

Berbalik pada cerita saya tadi. Kami dah kawin dekat 2 tahun lebih baru dikurniakan cahaya mata. Alhamdulillah.

Sepanjang tempoh tu macam-macam dah kami cuba. Tapi belum sampai melibatkan kos yang besar la.

Setelah beberapa kajian, bacaan dan survey kami buat, rupa-rupanya masalah ni besar kemungkinan disebabkan faktor kesuburan benih suami atau isteri dan ‘timing’.

Sebelum tu saya nak clarify yang saya ni bukanlah pakar dalam bidang ni. Cuma tulisan saya ni bertujuan nak berkongsi pengalaman kepada pembaca-pembaca.

1# Faktor yang pertama iaitu kesuburan benih suami atau isteri.

Faktor ni sebenarnya luar kawalan kita dan kita tak sedar pun pasal masalah ni. Pengalaman saya pernah guna beberapa produk untuk tambah kesuburan. Sepanjang 2 tahun tu macam-macam produk dah try tapi belum lagi berhasil. Pada satu hari tu saya search Google nak cari tentang produk kesuburan yang terbaik. Dipendekkan cerita terjumpalah produk Shaklee.

Kami ni bukan jenis yang terus beli dan percaya bulat-bulat testimoni orang. Kami buat survey lagi sampai la konfiden nak beli produk tu. Memang agak mahal kosnya tapi kami tak kisah dengan harga asalkan berkesan.

2# Faktor yang kedua iaitu ‘timing’.

Rasanya anda faham apa maksud ‘timing’ ni kan?

Sebab benih suami isteri ada masa yang subur sesuai untuk berhasil. Bukan setiap masa subur. So, kena pandai cari waktu subur masing-masing.

Kalau saya nak explain satu-satu cara tu rasanya macam tak muat dan jadi panjang berjela pulak artikel ni..hehe

Ok, sambung cerita.

Satu hari dalam bulan Julai 2015 lepas hampir 5 bulan consume produk set kesuburan Shaklee tu saya try buat pregnancy test.

Resultnya…Alhamdulillah, positif !

Tapi kami tak puas hati selagi belum disahkan oleh klinik. So selang beberapa minggu lepas tu kami pergi scan di sebuah Klinik kerajaan tapi resultnya agak mengecewakan.

Tapi kami tak puas hati lagi. Kali ni kami try pulak scan di Klinik swasta tak kisah walaupun kena bayar yang penting puas hati. Resultnya berlainan dengan Klinik kerajaan yang kami pergi sebelum tu. So dah konfius…haha

Takpe selang lagi beberapa minggu kami pergi semula ke Klinik kerajaan untuk nak scan. Alhamdulillah kali ni resultnya membahagiakan.

Gembiranya masa tu hanya Allah je yang tahu.

Cuma motivasi yang saya pegang;

“..kalau kita bersangka baik dengan takdir Yang Maha Pemberi Rezeki insyaAllah semuanya baik-baik je..”


-------
Ohhh ye sebelum terlupa, PDF E-Book tu ada PASSWORD protected bertujuan untuk elakkan orang salah guna. Kalau nak PASSWORD boleh w/app saya terus ye =)


KLIK UNTUK TERUS W/APP
 Whatsapp
Nurul Farahana Aersid
♥ SMS | Call | Whatsapp : 010.433 3453
♥ Shaklee ID : 1190959
♥ FB PAGE : Ez-Vitamin
♥ Email : farahaersid@gmail.com
♥ Website : www.ez-vitamin.com


Senarai Cawangan Shaklee

Farahana Aersid








Sekiranya anda berminat mendapatkan produk shaklee secara walk-in bolehlah ke lokasi cawangan Shaklee di bawah. Jika belum mendaftar sebagai ahli boleh gunakan ID saya 1190959 untuk pembelian produk atau pun boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat serta khidmat nasihat tentang produk Shaklee.

Senarai Lokasi Cawangan/Branch Shaklee di Malaysia



Ibu Pejabat Shaklee Malaysia:

Shaklee Products (M) Sdn Bhd
Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan


Tel: 603-5622 3188 
Toll Free : 1800 88 6577
Fax: 603-5622 3099
Emel : customerinquiry@shaklee.com.my

Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam


Sila hubungi:
Puan Nadia, Pengurus Pembangunan Perniagaan Shaklee


Pejabat Cawangan atau Branch Shaklee di Seluruh Malaysia

Cawangan Shaklee
Waktu Perniagaan
Peta Lokasi
Kuala Lumpur
No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Penang 
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Ipoh
 32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Johor Bahru
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Bharu
19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711
Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Kinabalu
Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Coprights @ 2017 ez-vitamin.com Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib