slider

Antara Rawatan Kanser Payudara Yang Perlu Anda Tahu

Unknown
Kanser payudara bermula dari sel payudara dan ia merupakan kanser utama yang terjadi dlm kalangan wanita di Malaysia dimana 1 daripada 19 wanita adalah berisiko. Kanser payudara ini adalah biasa dalam kalangan  wanita dan jarang sekali berlaku kepada lelaki.RAWATAN MODEN

Terdapat pelbagai jenis rawatan untuk penyakit kanser payudara. Rawatan kanser selalunya bergantung kepada tahap kanser yang dihadapi oleh pesakit. Rawatan utama kanser payudara adalah pembedahan dengan kemungkinan diikuti oleh kimoterapi dan/atau radioterapiJenis pembedahan adalah bergantung kepada tahap dan jenis tumour. 

Jika kanser tidak merebak, kebiasaanya hanya lumpektomi ( membuang ketulan kanser) sahaja diperlukan atau pembuangan tisu payudara yang lebih besar mungkin diperlukan. Kadangkala, pembedahan mastektomi (membuang keseluruhan payudara) mungkin juga dilakukan menurut nasihat doktor Selain pembedahan, terdapat juga rawatan lain seperti rawatan terapi hormon, terapi radiasi, dan terapi sasaran.
RAWATAN ALTERNATIF

Walaubagaimanapun ramai yang memilih untuk mencari rawatan alternatif lain kerana ianya lebih selamat dan tiada kesan sampingan. Jika anda inginkan rawatan yang lebih selamat, anda boleh memilih:

1) rawatan akupuntur

2) rawatan homoepathy

3) rawatan perubatan islam yang menggunakan ayat  suci Al-Quran sebagai penawar penyakit kanser.

4) Pengambilan makanan anti kanser seperti:

·         Gandum - menurunkan kadar estrogen di dalam tubuh. Di mana kadar estrogen yang tinggi boleh merangsang pertumbuhan sel kanser payudara.

·         Ikan salmon dan Tuna- Mengandungi Omega-3 yang merupakan anti kanser

·         Yogurt - terdapat kajian yang menyatakan bahawa yogurt dapat melambatkan pertumbuhan sel kanser payudara.

·         Susu soya asli- Mengandungi Phytoestrogen yang membantu mencegah kanser payudara dengan cara menghalang dan menekan perubahan sel kanser.

·         Limau bali - mengandungi monoterpenes yang mampu mencegah kanser  dengan menghapuskan karsinogen (iaitu penyebab kanser)  keluar dari dalam tubuh. Di samping mengandungi vitamin C, beta karoten dan asid folik.

5) Mengambil supplemen dan vitamin tambahan seperti pengambilan vitamin D dengan dos yang tinggi.

BAGAIMANA SUPPLEMEN SHAKLEE MEMBANTU MERAWAT KANSER PAYUDARA
Secara alternatifnya kanser payudara mungkin boleh dikawal dengan bantuan suplemen. Nutrisi di bawah mampu membantu meningkatkan daya tahan tubuh mengawal komplikasi lain akibat penyakit tertentu, membantu mengawal keradangan dan inflamasi serta memberi tenaga untuk kekal cergas.

Di antara suplemen yang membantu pesakit kanser payudara:

Vivix : Asid Elagik membantu meningkatkan imun sistem pesakit kanser payudara terutama mereka yang telah menjalani rawatan radiasi atau kemoterapi. Ia juga mengandungi resveratrol dan polyphenols yang sangat bagus dengan fungsi anti radang, antioksidan, anti tumor dan antimikrobial.

ESP : Protein premium yang membantu penghasilan enzim dan imunoglobin yang sangat membantu dalam penghasilan sel imun tubuh seperti antibodi

Nutriferon : Membantu meningkatkan imun sistem dengan cara mendorong penghasilan interferon semulajadi di dalam tubuh


Sustained Released Vitamin C : Ia membantu meningkatkan aktiviti sel darah putih, antimikrobial dan sel pembunuh semulajadiVitalea : Zinc di dalam vitalea membantu meningkatkan penghasilan sel pembunuh semulajadi di dalam tubuh
Carotomax : Vitamin A membantu meningkatkan fungsi sel darah putih. Ia juga meningkatkan kerintangan terhadapinfeksi dan bahan-bahan karsinogen (bahan-bahan yang menyebabkan kanser).


Garlic Complex : Ia membantu merencatkan keupayaan kuman dan bakteria untuk membesar dan berkembang


Vivix merupakan suplemen paling utama yang perlu diambil oleh pesakit kanser payudara. Mengapa? Jom baca penerangan di bawah.

BAGAIMANA CARANYA VIVIX BERFUNGSI

Buat pengetahuan anda, resveratrol merupakan rawatan alternatif yang amat di yakini dan mempunyai bukti yang kukuh di dalam membantu membaikpulih kitaran sel tubuh serta melawan kewujudan sel abnormal.

Bahkan Ianya juga dikatakan merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang menunjukkan resveratrol ini mampu membantu menghentikan atau menghalang masalah penyakit berkaitan sel.

Lebih 2000 penerbitan penyelidikan berkaitan resveratrol telah dihasilkan termasuklah beberapa kajian yang dijalankan oleh National Institute of Aging, Harvard University,  National Cancer Institute dan lain-lain lagi.


Resveratrol menghalang sel kanser dengan cara :

Menghentikan gen kanser
Bagi tubuh yang normal, badan akan bereaksi untuk menjadikan gen untuk hidup atau mati. Proses ini dinamakan pengasetilan atau penyahasetilan. Bagi kanser pula, sel menjadi tidak terkawal dan akan mengaktifkan “gen kanser”nya sendiri dan menggalakkan penyebaran sel-sel yang tidak sihat. 

Resveratrol akan mengawal proses penyahasetilan dan mengaktifkan gen “panjang umur”. Dengan itu, proses kanser akan dapat dihentikan.


Memberi kesan anti-kanser
resveratrol mampu memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Ia menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif), memodulasi ekspresi gen dan menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan. 


Penyelidikan lanjut di Austria mendapati resveratrol telah terbukti turut menyekat kemampuan sel kanser untuk mengalami metasis ke dalam tulang pada kadar 30 – 71%.

Menterbalikkan kesilapan DNA
Apabila kebolehan sel untuk “mereplika” semula DNA baru mereka kepada sel yang baru merosot, ia akan menjejaskan sistem tubuh kita. Disebabkan oleh “kesilapan” DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sel tidak dapat berfungsi dengan baik dan mengakibatkan kemerosotan dan kematian sel. 

Resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya untuk merangsang gen “panjang umur”.

Menghalang kanser tanpa memudaratkan
Kebolehan resveratrol menghentikan kanser adalah berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dan sel sihat. Bagi kimoterapi, ubat yang digunakan tidak dapat membezakan di antara sel sihat dan sel kanser. 

Maka, ia akan menyerang kedua-dua jenis sel pada masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Resveratrol juga mampu menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau menyahaktifkan enzim/gen/hormon dan kimia dalam tubuh. Ia mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia dan dalam masa yang sama menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Buat pertama kalinya dalam sejarah, penyelidik dari University of Rochester (terbitan March, 2008) telah membuktikan bahawa resveratrol membantu memusnahkan sel kanser dengan menembusi sumber tenaga teras sel kanser tersebut atau lebih dikenali sebagai mitochondria, dan melumpuhkan fungsinya.

Mitochondria ini mempunyai DNAnya yang tersendiri dan mempunyai kebolehan untuk membekalkan tenaga kepada sel secara berterusan apabila berfungsi dengan betul. Apabila resveratrol dibekalkan kepada mitochondria, ia akan mengganggu sumber tenaga sel-sel kanser tersebut.

Apabila sumber tenaga sel kanser terganggu, secara teorinya ia akan menghentikan pertumbuhan sel kanser.

Di dalam Vivix Shaklee terdapat resveratrol dan poliphenol yang jika digabungkan akan turut melindungi DNA sel, menghalang tindakbalas kimia dan radiasi yang akan menyebabkan kanser, melawan radikal bebas dan menghalang inflamasi.


TESTIMONI PENGGUNA SUPLEMEN SHAKLEE


Sekiranya anda menghidap kanser payudara, saya syorkan anda mengambil vivix dan ditambah dengan suplemen lain seperti yang dicadangkan di atas. Kemudian, lakukan pemeriksaan semula untuk melihat perkembangan kanser payudara anda. Sesungguhnya kita hanya berusaha, namun Allah jua yang sebenarnya memberikan kesembuhan.

Selain berikhtiar, sentiasalah berserah diri dan memohon pertolongan dari Allah. S.W.T. Dekatkan diri dengan Allah dan mintalah pertolongan daripada-Nya supaya diberi kesembuhan diatas penyakit ini.


Nak saya bantu anda ?


SEBARANG  KEMUSYKILAN ATAU INGINKAN MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI SAYA

Your Shaklee Independent Distributor
Fadzli / Farah Aersid
♥ SMS | Call | Whatsapp : 016-9210042 / 016-9960209
♥ Shaklee ID : 1665070
♥ FB PAGE : Ez-Vitamin
♥ Website : www.ez-vitamin.com
..................................
C.O.D
Batu Caves > Gombak Selayang Rawang Kepong Ampang KL
.................................
PENGEPOSAN
Seluruh Malaysia

ATAU

Nak lebih Jimat? Nikmati diskaun dari 15%-25% jika  mendaftar sebagai ahli Shaklee hari ini. Hanya RM 35 untuk keahlian Seumur hidup.

.............................................................................
DISCLAIMER:
Di ruangan ini,saya ingin memaklumkan kepada semua pembaca blog/laman web http://www.ez-vitamin.com/ bahawa SEMUA PRODUK yang dikongsikan di dalam blog / laman web saya BUKAN/TIDAK  bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Penulis TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB di atas segala kerosakan, kerugian atau kemalangan yang berpunca daripada ketidakfahaman (salah faham/salah tafsir) pengguna berkaitan dengan pengunaan produk-produk yang dikongsikan.

FADZLI & FARAHANA AERSID (SID 1665070)

Your Shaklee Independent Distributor

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih =)

Coprights @ 2017 ez-vitamin.com Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib