slider

5 Cara Menentukan Waktu Subur (PERCUMA E-BOOK)

Mahira Resources
Pernah rasa ditanya soalan bertubi-tubi tanya pasal anak?

Makcik: “Dah ada anak?..Rasa macam dah bertahun kawin kan?..”

Kawan-kawan: “Ko dah lama kawin kan?belum dapat anak lagi ke?..”

Suami: “Ni salah awak la ni..keturunan awak ramai yang tak dapat anak..”

Isteri: “Ni semua awak punya pasal..saya dah suruh awak check dengan pakar tapi awak tak nak..”

[Dalam Hati]

Arghhhh..tensioooon !
Rasa macam segunung batu hempap kat atas kepala. Korang boleh la tanya soalan-soalan macam tu sebab korang tak rasa. Cuba korang kat tempat aku ni apa rasa ?!
Ingat aku suka ke masalah ni jadi ?!.
Aku pun nak anak macam orang-orang lain tu !



Mesti anda pernah rasa soalan bertubi-tubi mcm tu kan?

Biasa la tu manusia memang banyak ragam. Cuba jadi kat diorang apa rasa.
At least bagi la nasihat ke tips ke. Boleh la jugak diamalkan.

Saya dan suami pun pernah hadapi situasi yang sama. Tapi pekakkan telinga je lama-lama senyap la tu.

Bukan kita tak berusaha. Cuma belum dapat hasilnya.

Anak tu kan rezeki dari Allah. DIA akan bagi ‘at the exact time’.

Berbalik pada cerita saya tadi. Kami dah kawin dekat 2 tahun lebih baru dikurniakan cahaya mata. Alhamdulillah.

Sepanjang tempoh tu macam-macam dah kami cuba. Tapi belum sampai melibatkan kos yang besar la.

Setelah beberapa kajian, bacaan dan survey kami buat, rupa-rupanya masalah ni besar kemungkinan disebabkan faktor kesuburan benih suami atau isteri dan ‘timing’.

Sebelum tu saya nak clarify yang saya ni bukanlah pakar dalam bidang ni. Cuma tulisan saya ni bertujuan nak berkongsi pengalaman kepada pembaca-pembaca.

1# Faktor yang pertama iaitu kesuburan benih suami atau isteri.

Faktor ni sebenarnya luar kawalan kita dan kita tak sedar pun pasal masalah ni. Pengalaman saya pernah guna beberapa produk untuk tambah kesuburan. Sepanjang 2 tahun tu macam-macam produk dah try tapi belum lagi berhasil. Pada satu hari tu saya search Google nak cari tentang produk kesuburan yang terbaik. Dipendekkan cerita terjumpalah produk Shaklee.

Kami ni bukan jenis yang terus beli dan percaya bulat-bulat testimoni orang. Kami buat survey lagi sampai la konfiden nak beli produk tu. Memang agak mahal kosnya tapi kami tak kisah dengan harga asalkan berkesan.

2# Faktor yang kedua iaitu ‘timing’.

Rasanya anda faham apa maksud ‘timing’ ni kan?

Sebab benih suami isteri ada masa yang subur sesuai untuk berhasil. Bukan setiap masa subur. So, kena pandai cari waktu subur masing-masing.

Kalau saya nak explain satu-satu cara tu rasanya macam tak muat dan jadi panjang berjela pulak artikel ni..hehe

Ok, sambung cerita.

Satu hari dalam bulan Julai 2015 lepas hampir 5 bulan consume produk set kesuburan Shaklee tu saya try buat pregnancy test.

Resultnya…Alhamdulillah, positif !

Tapi kami tak puas hati selagi belum disahkan oleh klinik. So selang beberapa minggu lepas tu kami pergi scan di sebuah Klinik kerajaan tapi resultnya agak mengecewakan.

Tapi kami tak puas hati lagi. Kali ni kami try pulak scan di Klinik swasta tak kisah walaupun kena bayar yang penting puas hati. Resultnya berlainan dengan Klinik kerajaan yang kami pergi sebelum tu. So dah konfius…haha

Takpe selang lagi beberapa minggu kami pergi semula ke Klinik kerajaan untuk nak scan. Alhamdulillah kali ni resultnya membahagiakan.

Gembiranya masa tu hanya Allah je yang tahu.

Cuma motivasi yang saya pegang;

“..kalau kita bersangka baik dengan takdir Yang Maha Pemberi Rezeki insyaAllah semuanya baik-baik je..”


-------
Ohhh ye sebelum terlupa, PDF E-Book tu ada PASSWORD protected bertujuan untuk elakkan orang salah guna. Kalau nak PASSWORD boleh w/app saya terus ye =)


KLIK UNTUK TERUS W/APP
 Whatsapp
Nurul Farahana Aersid
♥ SMS | Call | Whatsapp : 010.433 3453
♥ Shaklee ID : 1190959
♥ FB PAGE : Ez-Vitamin
♥ Email : farahaersid@gmail.com
♥ Website : www.ez-vitamin.com


FARAHANA AERSID (SID 1190959)

Your Shaklee Independent Distributor

2 comments:

  1. Nice sharing. Set ni memang terbaik kan

    ReplyDelete
  2. waktu subur memang kena tahu maa.

    rajin-rajin la tanya bini. Jangan malu.

    Haha

    ReplyDelete

Terima kasih =)

Coprights @ 2017 ez-vitamin.com Blogger Templates Designed By Templateism | Templatelib